"Nem lehet elég korán kezdeni”

blog06Közhely, de különösen igaz a fogápolásra!

A tejfogaknak nagy szerepe van a maradandó fogazat kialakulásában, illetve működőképességében és az állkapcsok fejlődésében. A tejfogaknak megfelelő ideig foglalnia kell a helyet az alatta meglapuló, maradandó fog számára, ezért a tejfogak korai elvesztése vagy romlása súlyos károkat okoz a maradandó fogazatban.

A tejfogak zománca vékonyabb, éppen ezért jobban sebezhető, jobban ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyeinek. Már az első fogacskát is érdemes minden étkezés után puha, nedves vattával, vagy gézdarabbal letörölni. A második évtől kezdve legyen saját fogkeféje a gyermeknek. Először csak utánozni fogja a feltehetőleg rendszeresen fogat mosó felnőttet, de fokozatosan már eredményes is lesz ez a játékos tevékenysége.

Az esti fogmosás után semmiféle édes anyag ne jusson a kisgyermek szájába, a hosszú éjszakai nyálzási szünet erősen fokozza az édességek fogszú-keltő hatását. Hibás fog felfedezése esetén azonnal forduljunk fogorvoshoz.

A gyerekek nagyon sok szokást lesnek el szüleiktől.. Ezért a felnőtteknek kell jó példával elöljárni a fogápolás tekintetében.

Barátságos rendelőnkben a legkisebbeket is várjuk ingyenes, 100%-ban fájdalommentes állapotfelmérésre, előzzük meg a bajt!

Bejelentkezés: 22/419-406 vagy 20/244-8888

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjen időpontot!

Elérhetőségeink

Cím: Székesfehérvár, Szekfű Gy. u. 12.
Tel: 22/419-406
Mobil.: 20/244-8888
Email: clearsmiledent@gmail.com

 

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-18.00

Clearsmile blog

Adatkezelés

felnőtt fogszabályozás

 

Láthatatlan fogszabályozó,
felnőtt fogszabályozás